Ventilatievloer

De basis van de ventilatievloer is een vloer op noppen. Door het toepassen van de noppenplaten wordt er ruimte gecreƫerd tussen de constructie en de bovenvloer. Deze ruimte wordt gebruikt als luchtkanaal. In dit luchtkanaal wordt ventilatielucht vanaf de WTW (Warmte Terug Win-unit) naar de luchttoevoer roosters gestuurd, die geplaatst kunnen worden in de verschillende punten van de vloer.

Ventilatievloer doorsnede

Ventilatievloer doorsnede

Ventilatievloer doorsnede

Legenda 1. Ventilatie noppenplaat 2. Bevestigingsnet onderbewapening) 3. Verwarmingsleiding 4. Afwerkvloer 5. Vloerafwerking (b.v. tegels) 6. Ventilatierooster

Over de ventilatievloer

De lucht die door de ventilatievloer geblazen wordt, ontrekt dan zijn verwarmings, of koelings functie, uit de vloerverwarming die boven de noppenvloer ligt. Wanneer de vloerverwarming in gebruik is, zal de temperatuur van de ingeblazen ventilatielucht een paar graden warmer zijn dan de lucht in het vertrek.

De verwarmde lucht wordt via de luchttoevoer roosters het vertrek in geblazen. Dit resulteert in een snellere opwarming van het vertrek. Omgekeerd werkt het principe hetzelfde: bij koeling gaat de temperatuur van de ingeblazen lucht omlaag, wat resulteert in koudere lucht die het vertrek wordt ingeblazen.

De ventilatievloer is gemaakt naar ontwerp van Sixways BV, in samenwerking met BouwXS en Uniwarm. Het is een duurzame, gebruiksvriendelijke en aantrekkelijke manier om meer rendement uit het bestaande verwarmingssysteem te behalen. Meer dan 60 projecten zijn nu uitgevoerd met onze ventilatievloer, in combinatie met de isolatievloer (4cm), er is in deze projecten meer dan 8.000m2 aan platen gebruikt.

IMG 1245
Voorbeeld van de noppenplaat.
IMG 1269
De ventilatievloer verbindt de ventilatieroosters met de WTW via een afgesloten luchtkanaal.
IMG 1268
De ventilatievloer ligt onder de vloerverwarmingsbuizen.